Meruňkový cheesecake

Přísahám, opravdu přísahám, že jsem pro vás měla připravený recept, ve kterém meruňky nebyly! Jenže jsem ten den neměla nějak formu a dopadlo to dost blbě, takže jsem sáhla opět po meruňkách. Prostě se letošní léto musíte smířit s tím, že jiných receptů se asi nedočkáte😁

Musím ale říct, že tahle várka meruněk mě docela zklamala, na Rohlíku stálo, že jsou z Moravy, ale podle mě je ti moraváci museli trhat někdy nad ránem, když šli nadraný ze sklípku a pořádně na to neviděli, protože byly teda otřesný.

V tom receptu se to docela schovalo, i když jsem teda musela fakt hodně doslazovat.

forma průměr 18cm

Sušenkový korpus:

  • 140g nadrcených bezlepkových máslových sušenek
  • 90g rozpuštěného másla

Sušenky promíchejte s máslem, vytvořte kompaktní hmotu, kterou natlačte na dno formy a dejte na 10 minut předpéct do trouby na 180 stupňů.

Krémová vrstva:

  • 250g mascarpone
  • 250 g sýru Philadelphia
  • 100g sladidla ( já dala med)
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 4 meruňky pokrájené na kostičky

vše kromě meruněk dejte do mísy, rozmixujte do hladka, vmíchejte meruňky s vlijte na předpečený korpus.

Dno a boky formy obalte alobalem, vložte na hlubší plech a zalijte vodou tak, aby byla ponořena cca do poloviny své výšky. Pečte na 180 stupňů cca hodinu.

Nechte zcela vychladnout.

Meruňková vrstva:

  • 250g pokrájených meruňek
  • sladidlo dle chuti a preferencí
  • štáva z půlky citronu
  • 2 lžíce vody
  • 1/2 sáčku agaru v prášku od Vitany

Meruňky vložte do hrnce, přidejte dvě lžíce vody, šťávu z citronu a vařte do změknutí. Doslaďte dle potřeby, přisypte agar a ještě minutu povařte. Odstavte, můžete zlehka projet tyčovým mixérem a nechte vychladnout.

Jakmile začnou meruňky tuhnout ( agar želíruje až po vychladnutí), naneste na studený dort.

Bezlepkový meruňkový cheesecake