Bramborový chléb s rozmarýnem

Všichni víme, že na bezlepkové dietě je nejhorší to pečivo. Většina toho, co se prodává v obchodech je z mého pohledu nepoživatelná a někdy mám opravdu pocit, že je jedná o blbý vtip. Za ty roky jsem vyzkoušela snad všechno pečivo na trhu, vedla diskuse s výrobci na bezlepkovém veletrhu – marný a jsem odsouzena k pečení ( což mi teda vůbec nevadí 😁).

Můj cíl je, začít péct z jednodruhovek, jenže k tomu potřebuju pořádný mlýnek, abych si ty mouky mohla připravit sama a to mi doma teda asi úplně neprojde.

Takže si zatím musím vystačit se moukami, které jsou k dispozici a myslím, že ty výsledky z nich nejsou úplně marné, jako třeba tenhle chleba, který jsme tahala z trouby o půl jedné v noci, aby byl k snídani.

  • 300g mouky Schar mix Bread
  • 150g uvařených, nadrobno nastrouhaných brambor
  • lžička soli
  • 270ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 kostky čerstvého droždí
  • lžička něčeho sladkého
  • 2 lžíce nasekaného rozmarýnu

Ve troše vody rozmíchejte droždí, lžíci mouky, cukr a nechte vzejít kvásek.

Přidejte všechny ingredience kromě olivového oleje a vypracujte hladké těsto, do kterého nakonec zapracujte olej.

Mísu přetáhněte folií a nechte zdvojnasobit objem.

Do trouby dejte skleněnou pečící mísu i s víkem a rozpalte na 250 stupňů.

Těsto propracujte, vytvarujte bochník a nechte v ošatce kynout cca 30 minut.

Nakynutý bochník vložte do trouby do pečící mísy, zakryjte víkem a pečte cca 50 minut do zezlátnutí.

Bezlepkový bramborový chléb