Ricottový koláč se švestkami

Tak tu máme pomalu ale jistě švestkovou sezónu, pak už jen jablka a hrušky a máme po čerstvém ovoci a pak přichází ta nudnější část pečení. Paradoxně tedy ale peču daleko víc, protože člověk furt někde nelítá a má víc času. Taky se těšíte až děti vystřelí do vzdělávacích ústavů? Už to máme dámy za pár 😁

Ale zpět ke koláči, recept se řadí mezi ty jednoduché – zamíchat, vrznout na plech a jedna mísa stačí. Ricotta dodá neskutečnou vláčnost a místo švestek můžete použít třeba i broskve nebo nektarinky.

  • 250g ricotty
  • 120g sypkého sladidla
  • 3 vejce
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku
  • 150 g mouky Nutrifree per Dolce
  • švestky
  • skořice
  • plátky mandlí
  • citrovová kůra

Nejprve vypeckujte a pokrájejte švestky na čtvrtinky.

Vajíčka vyšlehejte se sladidlem do světlé pěny, zašlehejte ricottu s citronovou kůrou a vmíchejte mouku s kypřícím práškem.

Vlijte na plech s pečícím papírem, na těsto poskládejte švestky slupkou dolu, posypte skořicí a plátky mandlí.

Pečte na 180 stupňů do zezlátnutí.

Bezlepkový ricottovy koláč