Kynuté muffiny

Tak, několikrát jste se mě ptali, jestli je možné udělat z těsta na smažené koblihy, koblihy v troubě a já několikrát odpověděla, že možné je všechno, ale že to potom nebudou koblihy 😁

Dnes jsem to tedy vyzkoušela – je to dobré, ale kobliha to prostě není. Za mě je prostě lepší si tu ”prasárničku” sem tam dát, než se pokoušet o nějaký rádoby zdravější varianty, stejně pak na tu koblihu mít chuť budete dál….

Takže to ani nenazývám jako koblihu. pro lepší tvar jsem těsto hodila do muffinových košíků.

minimálně 24 hodin předem si připravte

  • 150g mouky Schar mix B
  • 200ml vody
  • 2 g čerstvého droždí

Vše smíchejte, přetáhněte mísu potravinovou fólii a dejte do lednice.

Po 24 hodinách pridejte:

  • 300g mouky Schar Mix B
  • 140ml mléka
  • 120g sypkého sladila dle vaší volby
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 50ml rozpuštěného másla
  • 8g droždí rozmichaného na kašičku s trochou mléka

Ze všeho vypracujte hladké těsto, přetáhněte potravinovou fólii a nechte zdvojnásobit objem.

Těsto lehce propracujte, udělejte kuličky a dejte do muffinových košíčků.

Nechte cca 30 minut odpočívat a pečte na 180 stupňů v zapařené troubě do zezlátnutí.

Ještě teplé namočte v rozpuštěném másle, obalte v cukru a naplňte přes cukrářskou špičku oblíbenou marmeládou.

Bezlepkové kynuté muffiny