Rybízový koláč

Chcete něco rychlého? Tady to je, ale i rychlý recept se může zvrtnout do práce na celý den, pokud zrovna nejste ve formě a do ničeho se vám nechce, tak jako mně.
Rybíz natrhán v 9:00, tvaroh koupen v 10:00, plech vytažen po obědě, do trouby to šlo v osm večer – ano i tak se dá péct buchta 😁.

Ještě teda jsem byla líná se drbat s trháním drobného, ale sladkého rybízu a vrhla se na keřík s koulema vetšíma. Měl být “lehce” kyselejší – neva dosladíme tvaroh… no neochutnala jsem ho, není kyselejší. Je kyselý tak, že za soustem koláče bude zřejmě do pusy následovat lžíčka cukru🤦‍♀️.

Pekáček 25×32 cm

  • 300g mouky Schar mix Bread
  • 150 g sypkeho sladidla
  • 150g studeného strouhaného másla
  • 1 vajíčko
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • lžička prášku do pečiva

Všechny suroviny propracujte rychle do kompaktního těsta a uložte na dvě hodiny do mrazáku.

Poté si těsto rozdělte na dvě části. Jednu nastrouhejte rovnoměrně dno pekáčku, který jste vyložili pečícím papírem a lehce umačkejte. 

Vložte na 15 minut do trouby na 180 stupňů a připravte náplň.

Náplň:

  • 3 tvarohy v alobalu
  • 3 vajíčka
  • 120ml smetany ke šlehání
  • 150g cukru nebo jiného sladidla
  • 250g rybízu

Všechny suroviny kromě rybízu prošlehejte do hladkého krému, vmíchejte rybíz a nalijte na předpečené těsto.

Postrouhejte zbytkem těsta a pečte do zlatova.

rybízový koláč