Chcete něco rychlého? Tady to je, ale i rychlý recept se může zvrtnout do práce na celý den, pokud zrovna nejste ve formě a do ničeho se vám nechce, tak jako mně.
Rybíz natrhán v 9:00, tvaroh koupen v 10:00, plech vytažen po obědě, do trouby to šlo v osm večer – ano i tak se dá péct buchta 😁.
Ještě teda jsem byla líná se drbat s trháním drobného, ale sladkého rybízu a vrhla se na keřík s koulema vetšíma. Měl být “lehce” kyselejší – neva dosladíme tvaroh… no neochutnala jsem ho, není kyselejší. Je kyselý tak, že za soustem koláče bude zřejmě do pusy následovat lžíčka cukru🤦♀️.
Pekáček 25×32 cm
- 300g mouky Schar mix Bread
- 150 g sypkeho sladidla
- 150g studeného strouhaného másla
- 1 vajíčko
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- lžička prášku do pečiva
Všechny suroviny propracujte rychle do kompaktního těsta a uložte na dvě hodiny do mrazáku.
Poté si těsto rozdělte na dvě části. Jednu nastrouhejte rovnoměrně dno pekáčku, který jste vyložili pečícím papírem a lehce umačkejte.
Vložte na 15 minut do trouby na 180 stupňů a připravte náplň.
Náplň:
- 3 tvarohy v alobalu
- 3 vajíčka
- 120ml smetany ke šlehání
- 150g cukru nebo jiného sladidla
- 250g rybízu
Všechny suroviny kromě rybízu prošlehejte do hladkého krému, vmíchejte rybíz a nalijte na předpečené těsto.
Postrouhejte zbytkem těsta a pečte do zlatova.