Bulky z poliše

Strašně ráda peču z různě předkynutých těst a využívám ke kynutí chlad v lednici. Pečivo je vláčnější a nadýchanější a spotřebujete menší množství droždí než pokud těsto kyne klasicky na lince a zkoušet v tomto případě nové a nové věci mě strašně baví a pokaždé jsem překvapena, jak dobře to chutná. Čekám, že opět dostanu bídu za to, že semínka nejsou namleta, takže zdravotní a výživový efekt rovná se nule, tak kdo chcete – pomelte si je 😉

9 ks

Nejprve si předkyneme část těsta těsta v lednici:

  • 2 g čerstvého droždí
  • 200ml vody
  • 150g mouky Schar mix B

Droždí rozmíchat ve vodě, přidat mouku a vymíchat hladké těsto.

Přetáhněte potravinovou folii a uložte alespoň na 24 hodin do lednice.

Po uplynutí 24 hodin, vyndejte, postavte na linku a nechte cca dvě hodiny v pokojové teplotě a následně přidejte:

  • 6g čerstvého droždí rozmíchané v troše vody
  • lžíčka soli
  • 100g mouky Schar dunkel
  • 150g mouky Schar bread mix
  • 210 ml mleka
  • 30 ml olivového oleje ( přidáte až úplně v poslední fázi)

Ze všeho vypracujte hladké těsto a úplně nakonec do něho zapracujte olej.

Přetáhněte folii a nechte v teple zdvojnásobit objem. Poté rozdělte na dílky o 80 gramech, každý propracujte a vytvořte bochánek, který položte na plech.

Přikryjte utěrkou, rozehřejete troubu na 220 stupňů a zapařte, případně dejte na spodní rošt plech s vodou.

Zhruba po 20 minutách každý bochánek namočte ve vlažné vodě, obalte v semínkách a opatrně nařízněte.

Vložte do trouby a pečte do požadované barvy.

Bezlepkové bulky