Miluju sladký ( Kdo by to byl řekl, co? 😀), čokoládu, meruňky. No a kde jinde tohle zkombinovat než v Sacheru, že? Teda očekávám útok, že to není opravdový Sacher – ne, není, ale to tak úplně neva, protože je to podobný a moc dobrý. A hlavně je to jednoduché, žádné šlehání bílků ani žádné složitosti. Budou dotazy na mouku, takže dopředu – mám vyzkoušeno, že to jde se Scharem mix Bread a Nutrifree Dolce. A jsem zvědavá, kolik z vás mi napíše kvůli záměně 😉
Recept je na pekáček 24×35 cm.
Ještě vás poprosím, čtete ty recepty pozorně od začátku až do konce. Všechny info tu jsou, já nejsem celý den u FB, abych pak mohla pod fotkama okamžitě odpovídat na věci, které si stačí přečíst tady 😜
Nejprve si připravte čokoládovou směs:
- 70g mléčné čokolády
- 25 g másla
- 30ml vody
Dejte do kastrůlku a zahřejte tak, aby se vše spojilo.
Dále:
- 130g másla
- 200g sypkého sladidla (klidně cukr)
- 2 větší vajíčka
- 200g mouky Schar mix Bread
- 12g kypřicího prášku
- 30g kakaa
- 120ml kefíru
Máslo vyšlehejte se sladidlem do pěny, zašlehejte vajíčka a svařenou, vlažnou čokoládovou směs.
Postupně vmíchejte mouku, kypřicí prášek a kakao a naposledy mixérem zašlehejte kefír.
Vlijte na papírem vyložený pekáček a pečte na 170 stupňů ( já pekla cca 30 minut).
Na zakončení:
- 200g meruňkové marmelady
- 150g čokolády
- 100ml smetany ke šlehání
Ještě teplý korpus potřete marmeládou a nechte zchladnout.
Zahřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu ( nevařit! Zahřát – odstavit – pak teprve nasypat čokoládu).
Nalijte na marmeládu a nechte zatuhnout.
![Bezlepkový Sacher na plech](https://i0.wp.com/lateta.cz/wp-content/uploads/2025/02/IMG_0876.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)