Sacher na plech

Miluju sladký ( Kdo by to byl řekl, co? 😀), čokoládu, meruňky. No a kde jinde tohle zkombinovat než v Sacheru, že? Teda očekávám útok, že to není opravdový Sacher – ne, není, ale to tak úplně neva, protože je to podobný a moc dobrý. A hlavně je to jednoduché, žádné šlehání bílků ani žádné složitosti. Budou dotazy na mouku, takže dopředu – mám vyzkoušeno, že to jde se Scharem mix Bread a Nutrifree Dolce. A jsem zvědavá, kolik z vás mi napíše kvůli záměně 😉

Recept je na pekáček 24×35 cm.

Ještě vás poprosím, čtete ty recepty pozorně od začátku až do konce. Všechny info tu jsou, já nejsem celý den u FB, abych pak mohla pod fotkama okamžitě odpovídat na věci, které si stačí přečíst tady 😜

Nejprve si připravte čokoládovou směs:

  • 70g mléčné čokolády
  • 25 g másla
  • 30ml vody

Dejte do kastrůlku a zahřejte tak, aby se vše spojilo.

Dále:

  • 130g másla
  • 200g sypkého sladidla (klidně cukr)
  • 2 větší vajíčka
  • 200g mouky Schar mix Bread
  • 12g kypřicího prášku
  • 30g kakaa
  • 120ml kefíru

Máslo vyšlehejte se sladidlem do pěny, zašlehejte vajíčka a svařenou, vlažnou čokoládovou směs.

Postupně vmíchejte mouku, kypřicí prášek a kakao a naposledy mixérem zašlehejte kefír.

Vlijte na papírem vyložený pekáček a pečte na 170 stupňů ( já pekla cca 30 minut).

Na zakončení:

  • 200g meruňkové marmelady
  • 150g čokolády
  • 100ml smetany ke šlehání

Ještě teplý korpus potřete marmeládou a nechte zchladnout.

Zahřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu ( nevařit! Zahřát – odstavit – pak teprve nasypat čokoládu).

Nalijte na marmeládu a nechte zatuhnout.

Bezlepkový Sacher na plech