Biskupský chlebíček asi nemusím asi nijak dlouho představovat. Známe ho všichni a může mít mnoho podob. V obchodech nejčastěji koupíte chlebíček s kandovaným ovocem, ořechy, případně sušeným ovocem, kousky čokolády, čokoládou politý. U nás vede úplně jednoduchá varianta – pouze máslové korpus přelitý čokoládou a sypaný plátky mandlí.
- 120 g rozpuštěného másla
- 100g bezlepkové samokypřící směsi biscuits and cookies od Adveni medical
- 50 g jáhlové mouky
- 3 vejce
- 100 g cukru (medu, rýžového sirupu)
- lžíce citronové šťávy
- citronová kůra
čokoláda na polití:
- buď koupit kvalitní čokoládu nebo udělat z kakaa a kakaového másla svoji vlastní (pro zájemce mohu příště dodat recept
- lžíce zakysané smetany
- plátky mandlí na posypání
kdo chce může přidat ořechy, kandované ovoce, rozinky (my rádi nemáme)
- na těsto vše smícháme v míse a prohněteme mixérem.
- Vylejeme do formy na biskupský chlebíček a pečeme při 180 stupních, délka závisí na troubě, po půlhodině doporučuji zkoušet špejlí.
- Chlebíček vyklopíme z formy na připravený tác a necháme zcela zchladnout
- Připravíme polevu a přimícháme lžíci zakysané smetany pro lepší krájení a posypeme mandlemi.