Věděli jste, že marokánky jsou původem z arabských zemí? vyzkoušela jsem už několik receptů, z mléka, másla, vajíček, ale jakmile jsem zkusila ze smetany, bylo okamžitě rozhodnuto, který recept se u nás doma zabydlí. Na polití doporučuji opravdu nějakou vysokoprocentní kvalitní čokoládu ať výsledný efekt a chuť nepokazíte
- 1 smetana ke šleháni
- 5 lžic medu
- 15 g bezlepkové mouky
Smetanu zahřejeme s medem, dobře promícháme a vmícháme mouku. Tím se nám smetana trochu zahustí.
Do směsi vmícháme:
- 100 g kandovaného ovoce (používám bio pomerančovou kůru proslazenou rýžovým sirupem)
- 60 g mletých lískových pražených ořechů
- 20 g plátků mandlí
- 20g nasekaných burských ořechů
- 20g nasekaných lískáčů
Všechno ještě jednou zahřejeme. Vznikne hustá směs, nechte trochu zchladnout a ještě zhoustne. Pokud mate pocit, ze je to řídké, ještě přimíchejte trochu ořechů. Na plech dělejte malé kopečky dál od sebe, rozjedou se do placičky. Pečte v troubě na 180 dokud nezačnou okraje zlátnout. Po vytažení budou ještě měkké.Vytvarujte do úhledného kolečka a nechte zcela vychladnout. Poté jednu stranu máčejte v čokoládě