Tentokrát opět jeden nepečený dezert v raw podobě. Všude v obchodech už na nás začínají vykukovat jahody za přijatelné ceny a chuť už je ucházející. Kombinace jahod s limetkami je navíc příjemně osvěžující, zajímavá. Recept určitě ocení všichni alergici na lepek, mléko a vajíčka, pozor pouze na ořechy.
na 4 tartaletky o průměru 10 cm
na kropusy:
- 200g mandlí
- 6 vypeckovaných datlí
- dvě lžíce kokosu
- 2 lžíce vody
- lžička kakaa
ingredience vložte do food procesoru a mixujte, dokud se nevytvoří kompaktní hmota, která jde natlačit do formiček.
Doporučuji formičky na tartaletky s vyjímacím dnem, které obalíte potravinovou folií. Lépe se budou vyndávat.
Na krém:
- 100g kešu ořechů
- 200g jahod
- štáva z 1 limety
- 2 lžíce javorového sirupu
- 4lžíce kokosového oleje bez vůně
- 4 lžíce rozpuštěného kakaového másla
Všechny ingredience dejte do mixéru a vymixujte zcela hladký krém. Ochutnejte a v případě kyselosti jahod doslaďte.
Vylijte na mandlový korpus do tarteletek a nechte v lednici minimálně 4 hodiny chladit a poté dozdobte.