Už jste vyzkoušeli teffovou mouku? Já jí dlouho odolávala, ale první pokus s chlebem dopadl dobře, takže jsem tentokrát zkusila bagetku. Zcela neplánovaně, kdy jsem měla zadělaný kvásek na bagety s olivami, jsem půlku kvásku odhodila, že zkusím něco jiného a výsledek je pro mě uspokojující. Vyzkoušejte také…
Rozpis na jednu bagetu:
- 10g kvásku z lednice
- 50g mouky Schaer mix B
- 60g vody
necháme vykvasit v teple v míse přetaženou folií minimálně 12 hodin (já tentokrát 16)
Poté přidáme:
- 100g mouky Schaer mix B
- 50g tmavéhé teffové mouky
- půl lžičky soli
- půl lžíčky chlebového koření
- 20 g oleje z vlašských ořechů
- hrst nasekaných vlašáků
- 100ml vody
propracujeme v hladké těsto a necháme minimálně 4 hodiny odpočívat, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Následně propracujeme do bagety a necháme kynout (používám pečícím papírem vyložený plech na bagety). Počkáme cca 2 hodiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů.
Jak už jsem psala na chleba i bagety z kvásku používám nádobí od firmy Emile Henry, které simuluje pečení v peci. Pokud nevlastníte, doporučuji použít na spodní rošt plech s vodou kvůli zapaření trouby.