Další výzva splněna. Opět jedna z věcí, na kterou jsem se chystala dlouho a pořád nebyl čas, protože byly důležitější věci, nebo děti měly chuť na něco jiného. Přemýšlela jsem, jaký postup zvolit, měla jsem jich v záloze více, ale nakonec zvítězil omládek, se kterým jsem měla výborné zkušenosti už z lepkového pečení z dřívější doby a už jste se tu měli možnost s ním setkat tady na webu u briošek.
Na čtyři větší kusy budeme potřebovat
Nejprve založíme omládek:
- sáček sušeného droždí NOLI
- 150g mouky Schaer Mix B
- 190 ml vlažné vody
- lžíčka javorového sirupu (cukru)
Ingredience důkladně promícháme a necháme zdvojnásobit objem. Do směsi následně přidáme:
- 200g mouky Schaer Mix B
- 60g rýžové mouky hladké Adveni
- 60 g rýžové mouky polohrubé Adveni
- 50g sladidla
- 2 žloutky
- 200ml mléky
- 50g rozpuštěného másla
- 40g oleje
- mák
Vše, ideálně mixérem z hnětacím hákem propracujte v hladké těsto, které uložte na teplé místo a nechte opět zdvojnásobit na objemu.
Rozpalte troubu na 220 stupňů. K pečení bude nutná pára. Pokud nemáte troubu s touto možností, vystačíte si s plechem, který umístíte na spodní spodní rošt a vylijete na něho litr vody.
Rozdělte na čtyři díly, které propracujte na pomoučené ploše, rozválejte do trojúhelníku a srolujte do tvaru rohlíků.
Potřete zbylým bílkem a posypte mákem. Nechte ještě zhruba 10-15 minut odpočívat na plechu a vložte do trouby.
Pečeme dokud povrch rohlíků nezezlátne a necháme vychladnout na mřížce.