Nedávno tu byl recept na pistáciovou roládu a protože mě kombinace chutí pistácií, malin a mascarpone hodně oslovila, dnes něco podobného. Po dlouhé době jsem na piškotové těsto opustila Schaer Mix B a vyzkoušela fialovou mouku Adveni. Doporučuji tedy mouku prosát, kvůli slunečnicovému semínku, i když tady v těstě to asi úplně nevadí.
- 4 vajíčka
- 120g cukru (klasika, rýžový, třtinový, kokosový)
- 60g pistácií – blanšírovaných
- 100g prosáté mouky Adveni fialové
- půl lžíčky kypřícího prášku do pečiva
- 4 lžíce oleje
Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte s cukrem do toho nejpevnějšího sněhu, který si jen umíte představit.
Poté postupně zašlehejte žloutky s olejem a nakonec vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a namleté pistácie.
Vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete.
Pečte na 180 stupňů cca 20 minut.
Mezitím co máte korpus v troubě, připravte malinový rozvar:
- 2 balíčky mražených malin
- sladidlo dle chuti
- 3 lžíce vločkového agaru
Maliny přiveďte k varu a doslaďte dle chuti. Jakmile se budou maliny vařit, přisypte tři lžíce vločkového agaru, odstavte a nechte vychladnout.
Po vytažení korpusu z trouby, sloupněte pečící papír a piškotový plát rozřízněte na tři stejně veliké části.
Počkejte až maliny s agarem začnou houstnout a poté je naneste na spodní plát (4 lžíce si dejte stranou), a přiklopte plátem druhým., ten pomažte dvěma lžícemi malinového rozvaru a uložte do lednice. Zbylé dvě lžíce malinového rozvaru použijete do krému na potření vrchní vrstvy řezů.
Krém z mascarpone:
- 400 ml mascarpone
- 200ml smetany ke šlehání 40%
- 100g rozpuštěné bílé čokolády
- sladidlo
- 2 lžíce malinového rozvaru
Prošlehejte mascarpone se sladidlem, přilijte rozpuštěnou bílou čokoládu a zašlehejte smetanu.
zhruba 2/3 krému namažte na druhý plát, který máte už potřený trochou malinového rozvaru a přiklopte plátem třetím.
Ve zbytku krému rozšlehejte zbylé dvě lžíce rozvaru a potřete vrch dezertu, který nakonec zasypejte mletými pistáciemi.