A další recept na jeden vymazlený tousťáček. Tentokrát za použití zelené universální mouky Adveni na kynutá těsta a poliše, který mi zrál v lednici přes 30 hodin a už jsem ho nutně potřebovala sdělat. Takže se k večeru během chvilky zrodil tenhle výborný fešák.
Připravte si formu na biskupský chlebíček o délce 25cm
Poliš, který připravte alespoň 24 hodin předem:
- 2g čerstvého droždí
- 230ml vody
- 120g mouky Adveni zelená
Důkladně promíchejte a vytvořte hladké těstíčko, přetáhněte potravinovou folií a uložte minimálně na 24 hodin do lednice.
Druhý den před zaděláním konečného těsta, vytáhněte z lednice ven a nechte cca hodinu odpočívat na lince a poté přidejte:
- 300g mouky Adveni zelená
- 250ml mléka
- 50ml rozpuštěného másla
- 7g čerstvého droždí rozmíchaného v troše vody
- lžíčka soli
- 30g kukuřičného škrobu
Všechny ingredience vypracujte v hladké těsto, které opět přetáhněte potravinovou folií a nechte v míse na lince dvojnásobně zvětšit.
Poté na pomoučené pracovní ploše propracujte, vyválejte oobdélník o délce biskupského chlebíčku. Z horní strany začněte rolovat ke středu, ze spodní taktéž a uprostřed se obě strany potkají.
Takto stočenou „roládu“ vložte do formy na biskupský chlebíček, kterou jste vyložili pečícím papírem.
Pečte v troubě předehřáté na 230 stupňů. Prvních 15 minut mějte na spodním roštu plech s cca litrem vody. Poté plech vytáhněte a dopékejte dalších cca 15 minut. Po 15 minutách vytáhněte chlebíček z formy a dopékejte ještě 10 minut.