Jahodové tvarohové knedlíky

Asi taky není třeba představovat. Česká klasika, která nikdy nezklame. Teda většinou. Do dnes vidím syna, když jsem je dělala poprvé, jak po dojedení zvedl oči a zeptal se, a kdy, že bude teda ten pořádný oběd. Takže u nás sladké jídlo rovná se dezert a ani se nepokouším servírovat to jako hlavní jídlo.

  • omyté, očištěné jahody
  • 250g polotučného tvarohu v kostece
  • 80g mouky Schaer mix B
  • 70g rýžové mouky
  • dva žloutky
  • lžíce másla

na omáčku:

  • jahody
  • jogurt
  • sladidlo

Tvaroh důkladně promícháme se žloutky, máslem a moukami.

Vzniklým těstem obalujeme jahody a vaříme ve vodě cca 5minut.

Servírujeme s jahodovou omáčkou, případně klasicky polité máslem a sypané cukrem.

bezlepkové tvarohové knedlíky