V poslední době je u nás toto těsto děláno na milion variant a tou poslední je právě tento perník. V podstatě mě na tuto myšlenku přivedla mamka, mě to ani nenapadlo, protože perník dělám na několik způsobů a všechny nám chutnají, takže mě už ani nenapadlo zkoušet něco dalšího. Každopádně to byla trefa do černého.
Recept na plech 35x40cm
- 280g mouky Schaer mix B
- 300g mletého kokosového cukru (můžete dát normální)
- 240ml kefíru
- 240ml slunečnicového oleje
- 2 lžíčky jedlé sody
- 80g kakaa
- 2 vajíčko
- 60ml horké vody
- 2 lžíce perníkového koření (pokud máte rádi víc, klidně dejte)
V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kakao.
Do směsi zašlehejte kefír, olej a vajíčko a na konec všlehejte horkou vodu. Upozorňuji, že těsto je řídší
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Vylijte na vymazaný a polohrubou rýžovou moukou vysypaný plech. Délku pečení uzpůsobte vaší troubě. Jistotou je vždy test špejlí.
Nechte zcela vychladnout, potřete pikantní marmeládou, polijte čokoládou a sypte kokosem.