Dneska jsme se chytali na pro jídlo do oblíbené restaurace a jako obvykle, když si něco naplánujeme, tak to neklaplo. Restaurace zavřena a nezbývalo tedy nic jiného než vymyslet náhradní, pokud možno rychlou variantu, kterou byla tedy pizza opět s plněným okrajem sýrem. Poslední dobou jsem si zvykla dělat ji z poliše s dlouhým kynutím v lednici, ale dnes jsem zvolila klasiku s moukou Nutrifree Mix Per Pizza.
Těsto na 2 ks:
- 13g čerstvého droždí
- 250 g mouky Nutrifree Mix Per Pizza
- 190ml vody
- 30ml olivového oleje
- 1/4 lžíčky soli
- lžíčka cukru
Čerstvé droždí rozdrobte do trochy vody, rozmíchejte s cukrem a lžicí mouky a nechte vzejít kvásek.
Do něho přidejte ostatní ingredience, vypracujte hladké těsto, přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.
Po vykynutí odeberte polovinu těsta a druhou uložte do lednice. Na pomoučené ploše rozválejte těsto do kruhu, přeneste na plech vyložený pečícím papírem a ještě rukou roztáhněte na opravdu tenkou placku.
Podél obvodu cca 1 cm od kraje naneste nastrouhaný sýr (niva, eidam, mozzarella) a kraje zahněte ke středu a dobře přitiskněte k těstu, aby sýr nevytekl.
Pizzu potřete rajčatovou omáčkou a naneste náplň dle vlastních preferencí. Okraje potřete vodou nebo vajíčkem a dejte péct do zezlátnutí.
Syr sypu až na konci ať se moc nespeče a nechávám v troubě už pak jen cca 2 minuty.