Vánoce bez vanilkových rohlíčků jsou pro mě naprosto nepředstavitelné. Nicméně každý rok zkouším nové a nové kombinace, nové mouky a řekla bych, že mám vítěze. Letos se mi pod ruce dostala mouka od Nutrifree – Mix per Pasta Frolla. Zprvu jsem si nebyla jista, jestli to klapne nebo ne, ale výsledek je výborný, nicméně pozor na to, jaké použijete ořechy, mám odezvu, že při použití mandlí, byly rohlíčky tvrdčí.
- 280g mouky Nutrifree – Mix per Pasta Frolla
- 80g rýžového cukru (cukru)
- 220g másla
- 100g lískových piemontských ořechů mletých
- 1 žloutek
na obalení:
- rýžový cukr (cukr)
- mletá vanilka
Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto, které uložte na několik hodin do lednice.
Ze studeného těsta odlupujte kousky, vytvarujte kuličku a poté rozválejte a vytvarujte rohlíček.
Ukládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte do zrůžovění. Nechte na plechu lehce zchladnout (teplé se budou lámat, pozor na to) a poté obalujte ve vanilkovém cukru.