Mandlové perníčky bez lepku a mléka

Letos jsem si myslela, že obyčejné perníčky ze seznamu úplně vypustím, ale znáte to. Neodbytná chuť vyzkoušet něco nového, nějakou jinou verzi, byla prostě silnější. Navíc jsem na FB objevila tuto techniku dekorování a prostě nebylo co řešit. Ještě tedy uvidíme, jako trvanlivost perníčky mají, ale pozitivní je, že vypadá, že budou jedlé a měkké hned od samého začátku.

  • 350g mouky Schaer B mix
  • 150 g hladké mouky pohankové
  • 200g mandlové mouky
  • 220g rozpuštěného vlažného medu
  • 60ml rozpuštěného Alsanu
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíčky jedlé sody
  • 2 lžíce perníkového kořené
  • 150g mletého kokosového cukru

Nejprve promíchejte v míse všechny sypké ingredience.

Přidejte med, Alsan a vajíčka a vypracujte pružné těsto. Není úplně tuhé, což je v pořádku. Uložte minimálně přes noc do lednice.

Výhodou je, že nemusíte v den pečení čekat, až těsto změkne. Hned studené můžete vyvalovat a vykrajovat.

Pokud chcete tento dekor. Ve vodě rozpusťte dvě lžíčky kakaa a vykrojené tvary potřete. Nechte trochu nasáknout. Potom vezměte vidličku a lehce přejeďte po kakaovém povrchu a kakaovou vodu vidličkou jakoby stírejte.

Pečte na 180 stupňů cca 10 minut.