Několikrát jsem v předchozích letech zkoušela pudinkové banánky a nikdy jsem s nimi nebyla úplně spokojena ať se jednalo o lepkovou nebo bezlepkovou verzi. Buď bylo těsto moc tuhé a musela jsem ho tlačit přes strojek, což mě strašně obtěžovalo – nerada špiním jakékoliv nádobí navíc, nebo se rozpadalo a nebo bylo naopak tvrdé. Letos konečně trefa do černého, pravděpodobně má zásluhu hlavně mouka od Nutrifree Frolla.
- 180g másla
- 2 vanilkové pudinky
- 200g mouky Nutrifree Frolla
- 120g sypkého sladidla
- 2 žloutky
- + čokoláda na namáčení
- + marmeláda na promazání
Nejprve vyšlehejte do hladkého krému máslo se sladidlem a žloutky. Poté přišlehejte pudinkové prášky a nakonec mouku.
Hmotou naplňte cukrářský sáček se širší zdobící špičkou a na plech stříkejte stejně dlouhé banánky. Těsto je udělané tak, aby to šlo zlehka a nebylo potřeba použít nějaké výrazné síly.
Pečte na 180 stupňů do zrůžovění a nechte zcela vychladnout. Můžete buď jen namáčet v čokoládě, nebo slepit dva banánky k sobě a namočit konce až po slepení.