Pudinkové banánky

Několikrát jsem v předchozích letech zkoušela pudinkové banánky a nikdy jsem s nimi nebyla úplně spokojena ať se jednalo o lepkovou nebo bezlepkovou verzi. Buď bylo těsto moc tuhé a musela jsem ho tlačit přes strojek, což mě strašně obtěžovalo – nerada špiním jakékoliv nádobí navíc, nebo se rozpadalo a nebo bylo naopak tvrdé. Letos konečně trefa do černého, pravděpodobně má zásluhu hlavně mouka od Nutrifree Frolla.

  • 180g másla
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200g mouky Nutrifree Frolla
  • 120g sypkého sladidla
  • 2 žloutky
  • + čokoláda na namáčení
  • + marmeláda na promazání

Nejprve vyšlehejte do hladkého krému máslo se sladidlem a žloutky. Poté přišlehejte pudinkové prášky a nakonec mouku.

Hmotou naplňte cukrářský sáček se širší zdobící špičkou a na plech stříkejte stejně dlouhé banánky. Těsto je udělané tak, aby to šlo zlehka a nebylo potřeba použít nějaké výrazné síly.

Pečte na 180 stupňů do zrůžovění a nechte zcela vychladnout. Můžete buď jen namáčet v čokoládě, nebo slepit dva banánky k sobě a namočit konce až po slepení.

bezlepkové pudinkové banánky