Kdo by neznal míša řezy… U mě to byl jeden z nejoblíbenějších dezertů v dětství, kdy jsem chodila a chodila a ukrajovala a ukrajovala. Nejraději jsem tedy měla tvarohovou vrstvu politou čokoládou, klidně bych to oželela i ten kakaový korpus. Celé kombinaci jsem přišla na chuť až později, ale pokaždé, když ho jím, vyvolává to ve mě vzpomínky, kdy jsem byla malá. Mamka tedy krém dělala a stále dělá jen z tvarohu a másla, ale já ubrala máslo a přidala smetanu ke šlehání a prý je to lepší.
Plech 26x26cm
- 4 vajíčka
- 4 lžíce mouky Schar mix B
- 4 lžíce cukru (třtinový, klasika, rýžový, kokosový)
- 2 lžíce kakaa
- lžíčka kypřícího prášku
- 2 lžíce vařící vody
- 4 lžíce oleje
Nejprve si vyšlehejte bílky do pevného sněhu.
Žloutky vyšlehejte s cukrem, zašlehejte dvě lžíce vařící vody, po chvilce zašlehejte olej. Přidejte mouku, kakao a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.
Nakonec vmíchejte zlehka ušlehané bílky a vzniklé těsto vylijte do formy vyložené pečícím papírem.
Pečte na 180 stupňů.
Tvarohový krém:
- 375g choceňského tvarohu v kostce
- 100g másla
- 100ml smetany ke šlehání 40% de Luxe Kunín
- sladidlo dle chuti a preferencí
Já sladím opravdu málo a použila jsem jen pár lžic javorového sirupu. Pokud máte rádi sladší, doporučuji tak 100-150g cukru.
Tvaroh, máslo a sladidlo začněte šlehat v hladký krém, naposledy vlijte smetanu a zašlehejte.
Natřete na vychladlý korpus a dejte do lednice na chvíli vychladit.
Mezitím připravte polevu:
- 100ml smetany na šlehání
- 100g čokolády
Smetanu zahřejte, ale pozor nesmí projít varem, jinak poleva neztuhne. Do lehce zahřáté smetany nasypte nalámanou čokoládu a za stálého mícháni nechte rozpustit.
Natřete na tvarohový krém