Aneb bábovek není nikdy dost. U nás hraje prim jednoznačně bábovka s tvarohem, ale proč nevyzkoušet něco jiného i s rizikem, že to děti odmítnou a já to budu jíst celý týden s manželem sama. Po vzoru řeků, kteří nacpou olivový olej všude, jsem ho tam tedy narvala také, protože když už změna, tak už pořádná, že jo?
- 4 vajíčka
- 150g sladidla
- 120 ml olivového extra panenského oleje
- 250g ricotty
- kůra ze třech bio citronů
- šťáva z jednoho citronu
- balíček kypřícího prášku
- 270g mouky Nutrifree per Dolci
Vajíčka vyšlehejte s vámi zvoleným sladidlem do pěny, přidejte olivový olej a šlehejte dál do husté pěny.
Zašlehejte citronovou šťávu se strouhanou kůrou a ricottou a nakonec vmíchejte mouku s kypřícím práškem.
Do vymazané a polohrubou rýžovou moukou vysypané formy vlijte těsto a pečte na 180 stupňů cca 45 minut. Čas je orientační a před vytažením vyzkoušejte špejlí, zda je bábovka propečena i uvnitř.
Já v půlce pečení překrývám alobalem.
Po vyjmutí z trouby nechte chvíli ve formě zchladnout a poté vyklopte.
Můžete polít citronovou šťávou ze zbývajících ostrouhaných citronů, kterou zahustíte cukrem.