Původně to měly být bagetky, ale dělala jsem bulky na hamburgery a rohlíky, takže klasického pečiva bylo dnes dost a déle už jsem nechtěla nechávat poliš v lednici. Zaděláno jsem měla už přes 36 hodin, takže když se nám blíží ten masopust, rozhodla jsem se, že ho prubnu na něco sladkého.
minimálně 24 hodin předem si pripravte
- 150g mouky Schar mix B
- 200ml vody
- 2 g čerstvého droždí
Vše smíchejte, přetáhněte mísu potravinovou fólii a dejte do lednice.
Po 24 hodinách pridejte:
- 300g mouky Schar Mix B
- 140ml mléka
- 120g sypkého sladila dle vaší volby
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 50ml rozpuštěného másla
- 8g droždí rozmichaného na kašičku s trochou mléka
- + jsem zužitkovala 70g tanzhongu co mi zbyl ( nemusí být nutně)
Ze všeho vypracujte hladké těsto, pretáhněte potravinovou fólii a nechte zdvojnásobit objem.
Poté na pomoučené pracovni desce vyválejte placku vysokou cca 2cm a vykrajujte kolečka.
Pokládejte na pečící papír, přikryjte mikrotenovým sáčkem a nechte cca 20 minut odpočívat.
Rozpalte ve vyšší pánvi olej.
Vhoďte koblížek, příklopte poklicí a smažte cca 1 minutu, poté otočte a proces zopakujte. Poklice zajistí vyšší vyskočení koblížku.
Odkládejte na ubrousek aby se odsál přebytečný tuk.
po vychladnutí naplňte, přes speciální špičku na plnění koblih, marmeládou.