Dneska opět recept na další verzi bábovky, tentokrát s použitím mandlové mouky, citronu a zakysané smetany.
Já jak už jsem psala dříve, bábovky nemusím, možná právě proto, že je peču poměrně často, ale děti by je mohly stále dokola. O tom, že se tento recept opravdu povedl svědčí i fakt, že k snídani starší syn, který je hodně veliký nejedlík, spořádal půlku bábovky.
- 3 vajíčka
- 190 g zakysané smetany de Luxe
- 150g sypkého sladidla – cukr, třtinový cukr, ryzový
- kůra ze dvou citronů
- 50ml oleje
- 100g mandové mouky
- 150g mouky Schaer mix B
- balíček kypřícího prášku
Vajíčka, smetanu, cukr a olej rozmixujte, vmíchejte sypké igredience a propracujte v hladké těsto.
To vlijte do vymazané a mandlovou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme cca 40 minut nebo provedeme test špejlí.
Po vychladnutí polijeme bílou čokoládovou polevou.