Původně jsem recept ani nechtěla psát, ale uveřejnila jsem na FB a začaly mi chodit zprávy, kdeže recept najdete, takže sdílím. Inspirovala jsem se v jednom pořadu o vaření, protože se mi ten nápad děsně zalíbil a je to přesně ten druh jídla, které mám opravdu ráda a jako bonus u něho zašpiníte minimum nádobí.
3 porce:
- 3 větší kuřecí stehenní řízky
- balíček tenkých rýžových nudlí
- 300ml vody
- 100ml sójové omáčky bez lepku
- 30g kokosového cukru
- 4 proslisované stroužky cesneku
- 2 lžíčky mletého chilli
- 6cm nastrouhaného zazvoru
- 6 lžic sezamového oleje
Vodu, sojovku, cukr, česnek, olej, zázvor a chilli promíchejte a vložte do omáčky maso. Nechte marinovat minimálně tři hodiny.
Maso s omáčkou dejte do hlubšího pekáčku a pečte na 200 stupňů cca 40 minut. Poté vytáhněte, maso dejte stranou na talíř a do zbylé omáčky nalámejte nudle.
I s masem vraťte zhruba ještě na 10 minut do trouby. Nudle občas promíchejte.
Servírujte s pokrájeným koriandrem, chilli papričkou a jarní cibulkou.