Teriyaki nudle s kuřecím masem

Původně jsem recept ani nechtěla psát, ale uveřejnila jsem na FB a začaly mi chodit zprávy, kdeže recept najdete, takže sdílím. Inspirovala jsem se v jednom pořadu o vaření, protože se mi ten nápad děsně zalíbil a je to přesně ten druh jídla, které mám opravdu ráda a jako bonus u něho zašpiníte minimum nádobí.

3 porce:

  • 3 větší kuřecí stehenní řízky
  • balíček tenkých rýžových nudlí
  • 300ml vody
  • 100ml sójové omáčky bez lepku
  • 30g kokosového cukru
  • 4 proslisované stroužky cesneku
  • 2 lžíčky mletého chilli
  • 6cm nastrouhaného zazvoru
  • 6 lžic sezamového oleje

Vodu, sojovku, cukr, česnek, olej, zázvor a chilli promíchejte a vložte do omáčky maso. Nechte marinovat minimálně tři hodiny.

Maso s omáčkou dejte do hlubšího pekáčku a pečte na 200 stupňů cca 40 minut. Poté vytáhněte, maso dejte stranou na talíř a do zbylé omáčky nalámejte nudle.

I s masem vraťte zhruba ještě na 10 minut do trouby. Nudle občas promíchejte.

Servírujte s pokrájeným koriandrem, chilli papričkou a jarní cibulkou.