Dnešní, celkem vydařený experiment s kuřetem. Pro děti dělám klasicky pečené kuře, ale protože ho vyžadují poměrně často, nám už dávám do druhého pekáčku bokem a různě ho upravuji. Tentokrát to bylo takový, co dům dal. Pod kuřetem skončily brambory, paprika, zbytek porku a cibule, hrášek, určitě by se hodila i mrkev, fazolky…
Na dvě porce:
- 2 kuřecí prsa supreme
- 3 lžíčky sušeného česneku
- plátek másla
- sůl
- pepř
- 6 menších brambor i se slupkou
- 1 menší červená paprika
- kousek pórku
- hrst hrášku
- půlka cibule
- hrníček quinoi
Kuřecí prsa osolte a potřete sušeným česnekem.
Na pánvi rozehřejte máslo a kuře opečte ze všech stran.
Zeleninu pokrájejte na kousky, osolte a opepřete, na ní položte opečená prsa, přilejte výpek z pánve a zalejte trochou vody.
Pečte v troubě na 180 stupňů a občas zeleninu promíchejte a dávejte pozor, aby se tekutina nevypekla.
Quinou uvařte podle návodu.
Zhruba po hodině vyjměte pekáč z trouby, maso dejte stranou a quinou promíchejte s pečenou zeleninou a zbytkem šťávy. Vraťte maso a ještě na chvíli vložte do trouby – klidně i vypnuté. Jde jen o to, aby se chutě důkladně propojily.