Dneska opět jeden z těch jednodušších řezů. Na korpus stačí jedna mísa, ve které všechny ingredience důkladně promícháte, tyhle recepty mám prostě ráda, žádná zbytečná složitost a výsledek perfektní. Krém taky není nic složitého – ganache, kterou zvládne naprosto každý. Pak už si jen musíte vybrat, jestli ještě polijete ještě čokoládou nebo necháte jen tak.
Korpus:
na plech 26×26 cm
- 200g mouky Nutrifree mix Per Dolce
- 90g mletého kokosového cukru (cukru – pro sladkomily doporučuji dát trochu víc)
- lžíčka jedlé sody
- lžíčka prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1/4 hrníčku oleje
- 200ml kefíru
- 1 vajíčko
Jak už jsem psala, naházejte do mísy všechny sypké suroviny, promíchejte, přidejte ostatní a ideálně prošlehejte mixerem s metlami.
Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 45 minut.
Nechte kompletně vychladnout.
Ganache:
- 380 ml smetany ke šlehání 40%
- 380 čokolády
- pokud použijete hořkou, je možné ze budete potřebovat dosladit
Smetanu přiveďte k bodu varu, odstavte a vsypejte pokrájenou kvalitní čokoládu, za stálého míchání nechte rozpustit.
Ochutnejte a podle potřeby doslaďte sypkým sladidlem.
Vlijte na korpus a dejte chladit.
Pokud chcete můžete rozkrájet na kostky a každou polít rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Případně polít ještě před rozkrájením.