Čokoládové řezy

Dneska opět jeden z těch jednodušších řezů. Na korpus stačí jedna mísa, ve které všechny ingredience důkladně promícháte, tyhle recepty mám prostě ráda, žádná zbytečná složitost a výsledek perfektní. Krém taky není nic složitého – ganache, kterou zvládne naprosto každý. Pak už si jen musíte vybrat, jestli ještě polijete ještě čokoládou nebo necháte jen tak.

Korpus:

na plech 26×26 cm 

  • 200g mouky Nutrifree mix Per Dolce
  • 90g mletého kokosového cukru (cukru – pro sladkomily doporučuji dát trochu víc)
  • lžíčka jedlé sody
  • lžíčka prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/4 hrníčku oleje
  • 200ml kefíru
  • 1 vajíčko

Jak už jsem psala, naházejte do mísy všechny sypké suroviny, promíchejte, přidejte ostatní a ideálně prošlehejte mixerem s metlami.

Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 45 minut.

Nechte kompletně vychladnout.

Ganache:

  • 380 ml smetany ke šlehání 40%
  • 380 čokolády
  • pokud použijete hořkou, je možné ze budete potřebovat dosladit

Smetanu přiveďte k bodu varu, odstavte a vsypejte pokrájenou kvalitní čokoládu, za stálého míchání nechte rozpustit.

Ochutnejte a podle potřeby doslaďte sypkým sladidlem.

Vlijte na korpus a dejte chladit.

Pokud chcete můžete rozkrájet na kostky a každou polít rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Případně polít ještě před rozkrájením.

Bezlepkové čokoládové kostky