Trhací pizza chléb

Dneska něco pro milovníky pizzy, ale trochu jinak. Je to trošku náročnější než samotná pizza, ale určitě stojí za zkoušku a je to výborný tip na zobání na stůl, pokud přijde návštěva. Recept je dělaný do formy na chléb o rozměrech 20x10x10cm. Na náplň můžete použít cokoliv chcete – salámy, šunky, sýry, olivy, paprika, cibule…

  • 13g čerstvého droždí
  • 250 g mouky Nutrifree Mix Per Pizza
  • 190ml vody
  • 30ml olivového oleje
  • 1/4 lžíčky soli
  • lžíčka cukru

Čerstvé droždí rozdrobte do trochy vody, rozmíchejte s cukrem a lžicí mouky a nechte vzejít kvásek.

Do něho přidejte ostatní ingredience, vypracujte hladké těsto, přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.

Po vykynutí na pomoučené ploše vyválejte placku, kterou rozkrájíte na obdélníky cca 9×6 cm. Těsto si možná rozdělte na polovinu a rozválejte na 2x.

Každý čtvereček potřete rajčatovou omáčkou, případně kečupem, na to salám, sýry, prostě vše na co máte chuť.

Čtverečky takto s náplní vrstvěte na sebe, když skončíte, vložte do formy na chleba – já pro jistotu vykládám pečícím papírem, a pečte na 240 stupňů cca 15 minut, poté stáhněte troubu na 200 a dopékejte dokud vrch chleba nezezlátne.

Bezlepkový trhací pizza chléb