Quiche se slaninou a papričkami jalapenos

Mám strašně ráda quiche a od začátku bezlepkové diety jsem vyzkoušela nepřeberné množství směsí či kombinací jednodruhovek. Ale teď jsem narazila na mouku Multioso od firmy Nutrifree a to je jedním slovem pecka. Přesně tak jsem si totiž výsledek vždycky představovala. Ne, že ostatní by snad nebylo jedle, ale k tomuto nemam jedinou výhradu.

Těsto:

  • 210g mouky Multioso Nutrifree
  • 130g másla
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • vajíčko
  • malá lžička soli

Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které uložíme alespoň na dvě hodiny do lednice.

Náplň:

  • 250ml smetany na šlehání
  • 150g strouhané Goudy
  • pokrájená slanina na kostičky
  • pokrájené papričky jalapenos
  • 4 vajíčka

Na suché pánvi opečte slaninu.

Těsto vytáhneme z lednice a namačkáme do koláčové formy.

Smícháme veškeré ingredience na náplň. Sýr je dobré nastrouhat. Vylijeme do formy na těsto a pečeme na 180 stupňů. Koláč bude hotový, jakmile náplň v troubě ztuhne a navrchu se vytvoří krustička.

Koláč v troubě naběhne, ale jakmile ho vyndáte ven, tak chladnutím spadne. Neděste se, je to normální jev.

Servírujeme se zeleninovým salátem.

Bezlepkový quiche