Po minulém úspěchu s tortilou s kuřecími stripsy ala KFC jsem dnes pokračovala v podobném duchu. Dnes místo tortily byly úžasné bagetky z Nutrifree Per Pane. Výsledek? Naprosto perfektní oběd a pokud jste byli fandové KFC určitě vyzkoušejte. Není to sice úplná rychlovka, ale rozhodně to za tu práci stojí.
4 bagetky:
- 350g mouky Nutrifree Per Pane
- 1/3 kostičky čerstvého droždí
- lžíčka soli
- 30ml olivového oleje
- 250 ml vody
- lžíčka medu
- 100g tangzhongu
- lžíce psyllia namočená v 75ml vody
Z 50 ml vody, droždí, sladidla a 2 lžic mouky nechte vzejít kvásek.
Troubu rozpalte na 225 stupňů, na spodní rošt vložte plech s cca půl litrem vody.
Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly, lehce propracujte na pomoučené ploše a vytvarujte bagetky, které dejte na plech vyložený pečícím papírem. Prekryjte igelitem a nechte 25 minut odpočívat.
Potřete vodou, posypte sezamem a vložte do rozpálené trouby. Po cca 20 minutách vytáhněte plech s vodou a dopékejte do zlatova.
Kuřecí stripsy:
- 2 větší kuřecí prsa nakrájená na tenké filety
- lžíce sušené cibule
- lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- lžíce indického chilli
- lžíce sušeného tymiánu
- lžíčka soli
- trocha klasického pepře
- hrnek mouky
- 1/4 litru kefíru
Maso nakrájejte opravdu na slabší filety, ať se při smažení dobře udělají i uvnitř.
Smíchejte papriku, chilli, česnek, cibuli, tymián, pepř a sůl a ve vzniklé směsi obalte maso ze všech stran a nechte cca 2 hodiny proležet.
Potom zalijte kefírem. Dbejte na to ať se kefír dostane úplně všude. Marinujte takto nejméně hodinu, případně uložte do lednice a vytáhněte těstě před přípravou.
Rozpalte pánev s vyšší vrstvou oleje. Do talíře vsypte hrnek mouky (můžete ještě přidat trochu papriky a chilli), případně namíchejte mouku s podrcenými kukuřičnými lupínky.
Po jednom vytahujte maso z kefírové marinády, obalujte v mouce a smažte několik minut ze všech stran.
Hotové kousky odkládejte na ubrousek, abyste odstranili přebytečný tuk.
Bagety rozřízněte, potřete tatarskou omáčkou, naplňte zeleninou a masem a servírujte.