Bagety s kuřecími stripsy

Po minulém úspěchu s tortilou s kuřecími stripsy ala KFC jsem dnes pokračovala v podobném duchu. Dnes místo tortily byly úžasné bagetky z Nutrifree Per Pane. Výsledek? Naprosto perfektní oběd a pokud jste byli fandové KFC určitě vyzkoušejte. Není to sice úplná rychlovka, ale rozhodně to za tu práci stojí.

4 bagetky:

  • 350g mouky Nutrifree Per Pane
  • 1/3 kostičky čerstvého droždí
  • lžíčka soli
  • 30ml olivového oleje
  • 250 ml vody
  • lžíčka medu
  • 100g tanzhongu
  • lžíce psyllia namočená v 75ml vody

Z 50 ml vody, droždí, sladidla a 2 lžic mouky nechte vzejít kvásek.

Troubu rozpalte na 225 stupňů, na spodní rošt vložte plech s cca půl litrem vody.

Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly, lehce propracujte na pomoučené ploše a vytvarujte bagetky, které dejte na plech vyložený pečícím papírem. Prekryjte igelitem a nechte 25 minut odpočívat.

Potřete vodou, posypte sezamem a vložte do rozpálené trouby. Po cca 20 minutách vytáhněte plech s vodou a dopékejte do zlatova.

Kuřecí stripsy:

  • 2 větší kuřecí prsa nakrájená na tenké filety
  • lžíce sušené cibule
  • lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • lžíce indického chilli
  • lžíce sušeného tymiánu
  • lžíčka soli
  • trocha klasického pepře
  • hrnek mouky 
  • 1/4 litru kefíru

Maso nakrájejte opravdu na slabší filety, ať se při smažení dobře udělají i uvnitř.

Smíchejte papriku, chilli, česnek, cibuli, tymián, pepř a sůl a ve vzniklé směsi obalte maso ze všech stran a nechte cca 2 hodiny proležet.

Potom zalijte kefírem. Dbejte na to ať se kefír dostane úplně všude. Marinujte takto nejméně hodinu, případně uložte do lednice a vytáhněte těstě před přípravou.

Rozpalte pánev s vyšší vrstvou oleje. Do talíře vsypte hrnek mouky (můžete ještě přidat trochu papriky a chilli), případně namíchejte mouku s podrcenými kukuřičnými lupínky.

Po jednom vytahujte maso z kefírové marinády, obalujte v mouce a smažte několik minut ze všech stran.

Hotové kousky odkládejte na ubrousek, abyste odstranili přebytečný tuk.

Bagety rozřízněte, potřete tatarskou omáčkou, naplňte zeleninou a masem a servírujte.

Bezlepková bageta s kuřecími stripsy