Gyoza

Konečně jsem se po několika letech odhodlala a pustila se do těchto výborných asijských knedlíčků. Je hodne věcí, které mám v plánu zkusit, ale valím ke před sebou, protože se mi do toho buď momentálně nechce, nebo nejsou suroviny, nebo prostě není správná konstelace hvězd. Přesně tak to bylo s gyozou, navíc co si budeme nalhávat, je to trochu drbačka, ale dneska jsem si na plněné papriky umlela zbytečně moc masa, takže jsem to zkusila a musím říct, že jsem sama překvapena chutí.

Nejprve připravte těsto:

  • 200g mouky Nutrifree Multioso
  • 150ml vařící vody
  • trocha soli

V míse promíchejte mouku se solí, začněte přilévat vařící vodu. Vidličkou ji zapracovávejte do mouky a jakmile to teplota mouky a vody dovolí, rukama vypracujte hladké těsto, které dejte do potravinové folie, aby neoschlo a připravíme náplň.

  • 250g mletého vepřového masa – ideálně plec
  • lžíčka soli
  • lžíčka nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • půl nadrobno pokrájené cibule
  • pokrájená zelená část jarní cibulky
  • trocha pokrájené pažitky
  • jedna najemno nastrouhaná mrkev
  • stroužek prolisovaného česneku
  • trocha pepře
  • lžíce bezlepkové sójové omáčky
  • lžíce sezamového oleje

Všechny ingredience důkladně promíchejte.

Polovinu těsta rozválejte na tenkou placku, ideálně tak, aby přes ni byl vidět vzor pracovni desky.

Skleničkou o prumeru cca 8-9cm vykrajujte kolečka. Po obvodu je potřete vodou, do středu dejte kuličku masové směsi, přehněte a okraje důkladně přilepte k sobě. Takto zpracujte veškeré těsto a náplň.

Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékejte z obou stran po dobu pěti minut.

Priveďte k varu hrnec s vodou, vložte pařáček a napařujte opečené taštičky 12 minut.

Podávejte s omáčkou:

  • 40 ml sójové omáčky bez lepku
  • lžíce sezamového oleje
  • pokrájená chilli paprička
  • trocha jarní cibulky
Bezlepková gyoza