Počasí nám opět trochu přitvrdilo, takže další z ledových osvěžení. Tentokrát jsem použila klasickou smetanu, lískooříškové máslo od firmy Butterland a čokoládová poleva z bílé čokolády z Troubelic. Výsledek naprosto perfektní. Kolik nanuků z toho vznikne, záleží na velikosti formiček, které vlastníte.
- 180ml 40% smetany ke šlehání
- dvě lžíce kakaa
- 2 lžíce lískooříškové pasty Butterland
- javorový sirup dle chuti
poleva:
- 2x bílá čokoláda z Troubelic
- dvě lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce rozpuštěného kakaového másla
- drcené piemontské oříšky
Smetanu, kakao, lískooříškovou pastu a javorový sirup promixujte ideálně tyčovým mixérem ve vysoké nádobě.
Nalijeme do formiček a dáme zatuhnout. Ideálně přes noc, aby se s nanuky dále dobře pracovalo.
Rozpustíme čokoládu s olejem a máslem a máčíme v ní nanuky v několika vrstvách. Závěrečnou vrstvu ještě před ztuhnutím posypeme drcenými oříšky a vrátíme zpět do mrazáku.
Před podáváním doporučuji nechat chvíli povolit.