Neskutečně mi chutná kombinace broskve a krémového sýra. Dlouho jsem přemýšlela k jakému druhu pečiva bych to mohla zkusit a protože si poslední dobou hodne hraju s těstem listovým a croissantovým, nemohlo to dopadnout jinak. Na balkoně v květináči se mi ještě navíc rozrostl neskutečné citronový tymián a v zásobách mám hodně řeckého medu, takže jsem spojila vše dohromady a výsledek máte zde:
- 400g mouky Schar mix Bread
- 310ml vody
- 60g cukru
- 1 vejce
- 14 g čerstvého droždí
- 30g másla do těsta
- 300g másla na provalování
Z 50 ml vody, lžičky sladila a 20g mouky nechte vzejít kvásek.
Přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké nelepivé těsto, které nechte zdvojnásobit objem.
Máslo vložíte mezi dva pečící papíry a vyválejte čtverec o rozměrech 20 x 20cm. Uložte na chvíli do lednice.
Těsto na pomoučené ploše důkladně propracujeme a rozválíme na čtverec, na který přeneseme připravené máslo z lednice, důkladně to těsta zabalíme a rozválíme na obdélník. Snažte se válet pouze jedním směrem. Nyní těsto přeložíme. Jednu stranu obdélníku přehněte ke středu, s druhou stranou udělejte totéž a jako poslední krok složte na sebe.
Fotopostup na překládání a tvarování koláčů naleznete ZDE
Těsto uložte do lednice na hodinu. Snažte se nepřetáhnout, jinak máslo zatuhne a bude se lámat a trhat těsto.
Po hodině těsto opět rozválejte, přeložte na třetiny a opět do lednice. Takto zopakujte ještě jednou.
Po posledním chlazení těsto rozválejte na tloušťku cca 3/4 cm a rozkrájejte na osm čtverců. Ty podle návodu v odkazu nařízněte, vytvarujte, potřete jedním rozslehaným vajíčkem s pečte na 230 stupňů do zezlátnutí.
Náplň:
- 2 balení sýru Philadelphia
- 1 na slabší měsíční nakrájená broskev
- 4 lžíce medu
- citronový tymián
Broskve potřete ze všech stran v medu, položte na rozpálenou pánev, opečte z každé strany cca 2 minuty a nechte vychladnout.
Studené koláče naplňte sýrem, ozdobte broskví v medu a posypte tymianem.