Rychle jsem potřebovala sdělat ovoce, které by do zítřka asi nevydrželo a zároveň jsem nechtěla vytvářet nic složitého, protože dopoledne jsem pekla oblíbenou tvarohovou bábovku. Hodně ráda, od té doby co jedeme v bezlepku, kombinuji při pečení těsto s pudinkem, protože dezerty jsou pak delší dobu vláčnější, teda pokud hned nezmizí.
Pekáček 26x 20cm
Nejprve připravíme pudink:
- 250 ml mléka
- 2 lžíce sladidla
- 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku
- 1 vejce
V 50ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek, sladidlo a vajíčko. 200ml mléka přiveďte k varu, za stálého míchání přilijte připravenou směs a svařte v hustý pudink. Odstavte a občas promíchejte ať se nevytvoří škraloup.
Těsto:
- 130g povoleného másla
- 130g sladidla v sypkém stavu
- 2 vejce
- 1/2 bezlepkového prášku do pečiva Amylon
- 220 mouky Nutrifree mix Per Dolci
- citronová kůra
Máslo se sladidlem a vajíčky vymixujte do hladké pěny, přidejte mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru a vypracujte hladké těsto, které natřete na plech vyložený pečícím papírem. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Na těsto vylijte pudink, klidně může být i teplý, na pudink navrstvěte ovoce dle vašeho výběru a zasypte bohatě drobenkou.
Drobeka:
- 90g másla
- 60g kokosového cukru ( cukru krystalu)
- 40 g mouky mouky Nutrifree mix Per Dolci
- 50g kukuřičné strouhanky
Pečte cca 50 minut, případně dle zkušenosti s vaší troubou.