Já vím, že se asi budu opakovat, ale prostě léto mám fakt ráda. Maliny, jahody, meruňky, borůvky … a právě na borůvky padl můj zrak včera. Sice bylo v plánu úplně něco jiného, ale borůvkám v lednici se prostě nedalo odolat. Krém v kombinaci borůvek, smetany a mascarpone je osvěžující a korpus z kefíru dodává úžasnou vláčnost.
plech 30 x 25 cm
- 180g mouky Nutrifree Per Dolci
- 200g mletého kokosového cukru (můžete dát normální)
- 120ml kefíru
- 120ml slunečnicového oleje
- lžíčka jedlé sody
- 40g kakaa
- 1 vajíčko
- 30ml horké vody
V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kakao.
Do směsi zašlehejte kefír, olej a vajíčko a na konec všlehejte horkou vodu. Upozorňuji, že těsto je řídší. Vylejte do vymazané, vysypané formy a pečte na 180 stupňů, zhruba po 30 minutách přikryjte alobalem a poté zkoušejte střed špejlí.
Když je upečeno, nechte korpus zcela vychladnout a připravte borůvkovou náplň.
- 400g mascarpone
- 300ml smetany ke šlehání 40%
- sladidlo dle chuti a preferencí
- Hrnek borůvek
Nejprve tyčovým mixérem rozmixujte borůvky. Přidejte mascarpone a ještě jednou krátce tyčovým mixerem připojte s borůvkami.
Přilijte smetanu a ručním mixerem vyšlehejte pevný krém. Je nutné použit opravdu 40% smetanu, aby krém držel a nerozpustil se.
Naneste na korpus, uhlaďte a dejte přes noc chladit do lednice.