Dneska opět mimo svou kuchyň a jedna rychlovka. Tedy rychlovka… asi by mi někdo mohl oponovat, ale vzhledem k tomu, že kolikrát strávím v kuchyni daleko víc času, tak tohle opravdu považuju za tu rychlejší variantu, navíc čekání můžete v kuchyni využít k jiným věcem, já mezitím uvařila oběd.
Nejprve připravte těsto:
- 350g mouky Schar mix B
- 100g tangzhongu
- 50g sypkého sladidla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 40g strouhaného změklého másla
- 70ml vody + 50ml vody na kvásek
- 80 ml plnotučného mléka
- 1/3 kostky čerstvého droždí
Nejdříve připravte tangzhong. V malém hrnci smíchejte 40g rýžové hladké mouky a 120 ml vody. Začněte zahřívat a za stálého míchání uvařte hustší kaši.
Z 50 ml vody, rozdrobeného droždí, lžíce sladidla a dvou lžíc mouky nechte vzejít kvásek.
Přidejte do něho ostatní ingredience a vypracujte hladké těsto, které nechte přikryté zdvojnásobit objem.
Mezitím připravte pudinkovou vrstvu:
- 350ml mléka
- 4 lžíce sladidla (cukr, sirup)
- balíček vanilkového pudinkového prášku
Z ingrediencí uvařte pudink obvyklým způsobem, přetáhněte povrch ještě teplého pudinku potravinovou folií a nechte vychladnout.
Vykynuté těsto těsto rozválejte na obdélník, potřete pudinkem a posypte bohatě borůvkami.
Stočte do pevné rolády, podélně rozřízněte a smotejte do copu.
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem, vložte do nich babku a nechte pod utěrkou cca 25 minut odpočívat.
Potřete rozšlehaným vajíčkem.
Vložte do trouby rozehřáté na 220 stupňů ( do které jste vložili při zapnutí na spodní rošt plech s pullitrem vody).
Po 25 minutách plech s vodou vytáhněte a pečte na 200 stupňů ještě cca 40 minut. Pokud vám povrch začíná rychle zlátnout, překryjte alobalem.