Toto je v podstatě recept ze zbytků, které jsem potřebovala rychle zpracovat a kterým se krátila doba spotřeby. Trošku to chvílemi vypadalo jak když pejsek s kočičkou pekli dort, ale výsledek je, myslím, trochu povedenější. Občas se proste vyplatí trochu zaexperimentovat, překonat sám sebe a zkombinovat věci, které byste normálně nekombinovali.
- 4 vajíčka – bílky a žloutky zvlášť
- 4 lžíce sypkého sladidla
- 4 lžíce oleje
- větší lžíčka perníkového koření
- 2 lžíce prosátého kakaa
- 3 lžíce prosáté mouky Nutrifree Per Dolce
Bílky se sladidlem ušlehejte do opravdu pevného sněhu, který tvoří špičky neohýbající se dolů.
Po jednom zašlehejte žloutky a olej a z lehká vmíchejte koření, kakao a mouku.
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – čas je orientační a vycházeje se zkušenosti s vaší troubou.
Po vytažení vrchní částí položte na utěrku posypanou cukrem nebo kakaem, stočte do rolády a nechte zcela vychladnout.
Krém:
- 250g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání DeLuxe Kunín
- sladidlo dle chuti
- perníkové kořeni
- skořice
- povidla
Mascarpone krátce prošlehejte s kořením, skořicí a sladidlem. Vlijte do směsi smetanu a vyšlehejte pevný hladký krém.
Množství koření nechám na chuti každého z Vás, já mám ráda hodně výrazné – dala jsem lžíci perníkového koření a lžíci skořice.
Rozviňte roládu, potřete skleničkou povidel a na ně rozetřete vyšlehaný krém.
Zatočte zpět a uložte do lednice.
Na závěr polijte čokoládou a posypte kokosem.