Perníková roláda

Toto je v podstatě recept ze zbytků, které jsem potřebovala rychle zpracovat a kterým se krátila doba spotřeby. Trošku to chvílemi vypadalo jak když pejsek s kočičkou pekli dort, ale výsledek je, myslím, trochu povedenější. Občas se proste vyplatí trochu zaexperimentovat, překonat sám sebe a zkombinovat věci, které byste normálně nekombinovali.

  • 4 vajíčka – bílky a žloutky zvlášť
  • 4 lžíce sypkého sladidla
  • 4 lžíce oleje
  • větší lžíčka perníkového koření
  • 2 lžíce prosátého kakaa
  • 3 lžíce prosáté mouky Nutrifree Per Dolce

Bílky se sladidlem ušlehejte do opravdu pevného sněhu, který tvoří špičky neohýbající se dolů.

Po jednom zašlehejte žloutky a olej a z lehká vmíchejte koření, kakao a mouku.

Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – čas je orientační a vycházeje se zkušenosti s vaší troubou.

Po vytažení vrchní částí položte na utěrku posypanou cukrem nebo kakaem, stočte do rolády a nechte zcela vychladnout.

Krém:

  • 250g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání DeLuxe Kunín
  • sladidlo dle chuti
  • perníkové kořeni
  • skořice
  • povidla

Mascarpone krátce prošlehejte s kořením, skořicí a sladidlem. Vlijte do směsi smetanu a vyšlehejte pevný hladký krém.
Množství koření nechám na chuti každého z Vás, já mám ráda hodně výrazné – dala jsem lžíci perníkového koření a lžíci skořice.

Rozviňte roládu, potřete skleničkou povidel a na ně rozetřete vyšlehaný krém.

Zatočte zpět a uložte do lednice.

Na závěr polijte čokoládou a posypte kokosem.

Bezlepková perníková roláda