Perníku není nikdy dost! Kdybych měla udělat nějaký pomyslný žebříček sladkého, které u nás patří mezi nejoblíbenější, perník by určitě stál na bedně. Sice takový ten nejobyčejnější, pokud možno i nejsušší. Ale já se nedám a já je ty vláčný buchty jíst jednou naučím. A mohla bych začít právě tímhle čokoládovým perníkem, plným ořechů.
Pekáč 20x30cm
- 220g mouky Nutrifree Dolci
- 150g kokosového mletého cukru
- lžíce perníkového koření
- půl sáčku kypřícího prášku
- 140ml plnotučného mléka
- 100g rozpuštěného másla
- 150g rozpuštěné čokolády
- 3 vajíčka
- 80g mletých piemontských ořechů
Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte žloutky a mléko a promixujte šlehačem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a máslo a ještě jednou důkladně prošlehejte.
Nakonec vmíchejte sníh z bílků a vlijte do vysypaného nebo pečícím papírem vyloženého pekáče.
Pečte na 180 stupňů a délku času uzpůsobte vaší troubě.
Po vychladnutí pomažte nějakou pikantní marmeládou, polijte čokoládou a posypte ořechy.