Šlehačková bábovka

V lednici šlehačky s datem těsně před spotřebou, děti májí rády bábovku, takže dneska žádné experimenty a sázka na jistotu. Já tedy osobně preferuji spíš bábovku tvarohovou, ale touhle tedy taky nepohrdnu. Navíc pokud nemáte rádi složité recepty, tak toto je opravdu brnkačka, při které zamažete minimum nádobí.

Nejprve máslem vymažte formu a vysypte polohrubou rýžovou moukou.

  • 3 vajíčka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 180g sladidla
  • balíček kypřícího prášku
  • 240g mouky Nutrifree Dolci
  • citronová kůra nebo pár kapek citronového oleje
  • lžíce kakaa
  • trocha mléka

Smetanu, vajíčka a sladidlo krátce ale důkladně prošlehejte ideálně mixerem.

Přidejte mouku, citronovou kůru a kypřící prášek a ještě jednou prošlehejte mixerem ať se vše důkladně propojí.

Zhruba 1/3 těsta dejte do misky, vmíchejte kakao a trochu nařeďte mlékem, pokud máte pocit, že me těsto hustší než těsto světlé.

Do formy nalijte polovinu těsta světlého, na něho rozprostřete těsto tmavé a vlijte zbytek těsta světlého.

Pečte na 180 stupňů asi 45 minut. Délku pečení ale uzpůsobte své troubě a kontroluje špejlí.

Bezlepková šlehačková babovka