Tartaletka s vanilkovým krémem a malinovým rozvarem

Čtvery tartaletky během čtrnácti dnů, asi můj osobní rekord. Ale je fakt, že se jich poslední dobou nemohu vůbec nabažit a zkouším plnit vším možným. Tyto vanilkového jsou hodně podobné lineckým košíčkům s ovocem, které jsem si dřív kupovala u nás v cukrárně, ale jsou ještě vytuněné o malinový rozvar, který ale klidně můžete nahradit malinovou marmeládou.

Těsto – vznikne cca 12 ks tartaletek o průměru 8cm

  • 220g mouky Nutrifree Frolla
  • 140g másla
  • 70g sypkého sladidla dle vaší volby
  • 1 vajíčko

Ze surovin vypracujte komptaktní těsto, které natlačte do formiček na tartaletky a propíchejte dno vydličkou. Vložte do lednice a nechte dvě hodiny odpočívat v chladu.

Pečte v troubě do zezlátnutí na 220 stupňů. Poté nechte i ve formičkách vychladnout.

Malinový rozvar:

  • 400g mražených malin
  • sladidlo dle chuti
  • 4g práškového agaru od Vitany

Maliny se sladidlem zahřejte a bez zakrytí prohřívejte, až se obsah zredukuje cca na 2/3. Vmíchejte agar a za stálého míchání minutu povařte.

Nechte zcela vychladnout a poté promíchejte.

Místo malinového rozvaru můžete použít i domácí malinovou nebo rybízovou marmeládu.

Pudinkový krém:

  • 350ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 4 lžíce sypkého sladidla – případně čtyři lžíce tekutého, musíte ale ubrat mléko
  • 250g povoleného másla
  • + sladidlo na doslazení krému

250 ml mléka přiveďte k varu, ve 100ml rozmíchejte sladidlo a vanilkový pudink, přilijte k vařícímu se mléku a za stálého míchání uvařte hustý pudink.

Ihned přetáhněte potravinovou folii ať se nevytvoří škraloup a nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu.

Máslo s pudinkem začnete šlehat v hladký krém a v průběhu šlehání doslaďte tak jak potřebujete.

Do 1/3 naneste do připravené tartaletky malinový rozvar nebo marmeládu, zbytek tartaletky naplňte pudinkovým krémem. Zbytkem krému můžete dozdobit a přidat sezóní ovoce.

Bezlepkové tartaletky