Čtvery tartaletky během čtrnácti dnů, asi můj osobní rekord. Ale je fakt, že se jich poslední dobou nemohu vůbec nabažit a zkouším plnit vším možným. Tyto vanilkového jsou hodně podobné lineckým košíčkům s ovocem, které jsem si dřív kupovala u nás v cukrárně, ale jsou ještě vytuněné o malinový rozvar, který ale klidně můžete nahradit malinovou marmeládou.
Těsto – vznikne cca 12 ks tartaletek o průměru 8cm
- 220g mouky Nutrifree Frolla
- 140g másla
- 70g sypkého sladidla dle vaší volby
- 1 vajíčko
Ze surovin vypracujte komptaktní těsto, které natlačte do formiček na tartaletky a propíchejte dno vydličkou. Vložte do lednice a nechte dvě hodiny odpočívat v chladu.
Pečte v troubě do zezlátnutí na 220 stupňů. Poté nechte i ve formičkách vychladnout.
Malinový rozvar:
- 400g mražených malin
- sladidlo dle chuti
- 4g práškového agaru od Vitany
Maliny se sladidlem zahřejte a bez zakrytí prohřívejte, až se obsah zredukuje cca na 2/3. Vmíchejte agar a za stálého míchání minutu povařte.
Nechte zcela vychladnout a poté promíchejte.
Místo malinového rozvaru můžete použít i domácí malinovou nebo rybízovou marmeládu.
Pudinkový krém:
- 350ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 4 lžíce sypkého sladidla – případně čtyři lžíce tekutého, musíte ale ubrat mléko
- 250g povoleného másla
- + sladidlo na doslazení krému
250 ml mléka přiveďte k varu, ve 100ml rozmíchejte sladidlo a vanilkový pudink, přilijte k vařícímu se mléku a za stálého míchání uvařte hustý pudink.
Ihned přetáhněte potravinovou folii ať se nevytvoří škraloup a nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu.
Máslo s pudinkem začnete šlehat v hladký krém a v průběhu šlehání doslaďte tak jak potřebujete.
Do 1/3 naneste do připravené tartaletky malinový rozvar nebo marmeládu, zbytek tartaletky naplňte pudinkovým krémem. Zbytkem krému můžete dozdobit a přidat sezóní ovoce.