Rybízové řezy se sněhem

Nedávno mě tyto řezy zaujaly v nějakém časopise tak, že jsem si recept dokonce ofotila a pořád mi od té doby vyskakoval v telefonu. Opravdu nevím, jestli to byl FOOD, Apetit nebo Gurmet, podstatné je, že řezy jsou úžasné. Musela jsem vyměnit samosebou za bezlepkovou mouku a krém jsem zvolila klasický pudinkový.


Těsto:

  • 5 žloutků
  • 65g sypkého sladidla
  • 250g nastrouhaného studeného másla
  • 500g mouky Schar mix B
  • prášek do pečiva
  • 50ml mléka

Všechny ingredience dejte do mísy a vypracujte kompaktní těsto. Nejprve to půjde ztuha, ale zvládnete to.

Velký plech vyložte pečícím papírem a těsto rovnoměrně namačkejte po celé ploše.

V půlce rozřízněte.

Pečte na 180 stupňů 15 minut, poté vytáhněte a nechte vychladnout.

Sněhová vrstva:

  • Sklenička rybízové marmelády
  • 5 bílků
  • 200g sypkého sladila
  • 2 lžíčky kukuřičného škrobu
  • balíček mandlových plátků

Bílky vyšlehejte se sladidlem do tuhého sněhu, vmíchejte 2 lžíce škrobu.

Predpečené pláty potřete rybízovou marmeládou, naneste rovnoměrně sníh a posypte mandlemi.

Dejte péct na 140 stupňů zhruba 40 minut.

Vytáhnete a nechte zcela zchladnout.

Krém:

Krém:

  • 350 mléka
  • pudinkový vanilkový prášek
  • sirup (cukr)
  • 250g másla

ve 100ml mléka rozmícháme vanilkový pudink se sladidlem. Zbývajících 250ml přivedeme k varu a uvaříme pudink. Necháme zchladnout a následně vyšleháme s jednou kostkou másla.

Rozřízněte sněhovou vrstvu přesně v místech, kde máte rozříznutý základ. Na jednu polovinu těsta, na mandle naneste pudinkový krém a na něho opatrně přeneste druhou polovinu těsta – je křehké.

Nechte v lednici proležet a rozkrájejte.

Bezlepkové řezy se sněhem