Nedávno mě tyto řezy zaujaly v nějakém časopise tak, že jsem si recept dokonce ofotila a pořád mi od té doby vyskakoval v telefonu. Opravdu nevím, jestli to byl FOOD, Apetit nebo Gurmet, podstatné je, že řezy jsou úžasné. Musela jsem vyměnit samosebou za bezlepkovou mouku a krém jsem zvolila klasický pudinkový.
Těsto:
- 5 žloutků
- 65g sypkého sladidla
- 250g nastrouhaného studeného másla
- 500g mouky Schar mix B
- prášek do pečiva
- 50ml mléka
Všechny ingredience dejte do mísy a vypracujte kompaktní těsto. Nejprve to půjde ztuha, ale zvládnete to.
Velký plech vyložte pečícím papírem a těsto rovnoměrně namačkejte po celé ploše.
V půlce rozřízněte.
Pečte na 180 stupňů 15 minut, poté vytáhněte a nechte vychladnout.
Sněhová vrstva:
- Sklenička rybízové marmelády
- 5 bílků
- 200g sypkého sladila
- 2 lžíčky kukuřičného škrobu
- balíček mandlových plátků
Bílky vyšlehejte se sladidlem do tuhého sněhu, vmíchejte 2 lžíce škrobu.
Predpečené pláty potřete rybízovou marmeládou, naneste rovnoměrně sníh a posypte mandlemi.
Dejte péct na 140 stupňů zhruba 40 minut.
Vytáhnete a nechte zcela zchladnout.
Krém:
Krém:
- 350 mléka
- pudinkový vanilkový prášek
- sirup (cukr)
- 250g másla
ve 100ml mléka rozmícháme vanilkový pudink se sladidlem. Zbývajících 250ml přivedeme k varu a uvaříme pudink. Necháme zchladnout a následně vyšleháme s jednou kostkou másla.
Rozřízněte sněhovou vrstvu přesně v místech, kde máte rozříznutý základ. Na jednu polovinu těsta, na mandle naneste pudinkový krém a na něho opatrně přeneste druhou polovinu těsta – je křehké.
Nechte v lednici proležet a rozkrájejte.