Sušenky obecně moc nepeču, ale protože máme poslední dobou docela slušnou spotřebu sušenek z pekárny Zemanka, asi s tím budu muset něco udělat. Recept na kokosové sušenky jsem objevila v časopise FOOD, samosebou jsem musela vyměnit mouku a upravit trochu poměr + jsem změnila klasický cukr na cukr kokosový, který obecně u tmavých těst všeho druhu používám nejraději.
- 100g studeného másla
- 1 žloutek
- 60g mletého kokosového cukru
- 50g kokosové mouky
- 80g Nutrifree Frolla
- 4 lžíce strouhaného kokosu
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto a uložte na hodinu do lednice.
Z těsta odebírejte kousky, ze kterých tvaruje kuličky, které na plechu zploštěte vidličkou.
Pečte na 170 stupňů asi 10 minut – čas je orientační a řiďte se vlastní troubou.
Nechte zcela vychladnout.