Plněné bulky

Vůbec jsem nevěděla, co dnes k obědu. Chtěla jsem něco rychlého, no zas až taková rychlovka to nebyla, ale chuťové buňky to uspokojilo hodně. Základem je těsto na hamburgerové housky s kefírem a uvnitř už se to na vaší fantazii, já tam nacpala vše, čeho jsem se potřebovala v lednici zbavit.

  • 1/3 kostičky čerstvého droždí
  • 300g mouky Schar mix B
  • 100g tanzhongu
  • lžíčka soli
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 100ml kefíru
  • 150ml vody
  • 20ml oleje
  • lžíčka sladidla

Nejprve si přípravte tanzhong. Kdo peče více, je lepší udělat do zásoby, uložit do lednice a odebírat. Pokud chcete jen na tyto bulky, smíchejte 35g hladké rýžové mouky a 90ml vody, zahřejte cca na 65 stupňů a za stálého míchání počkejte až se z toho stane hustší kaše. Odstavte a ještě chvíli míchejte. Do testa použijte studené nebo jen lehce vlažné.

Z droždí, 30ml vody, lžičky sladidla a trochy mouky nechte vzejít kvásek

Poté přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které přikryté nechte zdvojnásobit objem.

náplň z mletého masa:

  • 250g mletého hovězího masa
  • stroužek česneku
  • půlka menší cibule nakrájená na drobné kousky

Cibuli orestujte na oleji, přidejte česnek a za chvíli osolené a opepřené mleté maso. Opečte, podlijte trochu vody a krátce poduste.

Opečte na pánvi pokrájenou slaninu.

Nastrouhejte váš oblíbený sýr a připravte vše, čím chcete bulky plnit.

Těsto rozdělte na 100g bochánky, propracujte a vytvořte z nich placku.

Potřete kečupem, do středu dejte sýr, na něho rajče, slaninu, okurek, papričku… zakončete mletým masem, spojte těsto a vytvarujte bulku.

Troubu predehřejte na 220 stupňů, na spodní rošt dejte plech a cca půl litru vody.

Bulky dávejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete vajíčkem, posypte sezamem a nechte cca 20 minut odpočinout.

Vložte do trouby, zhruba po 20 minutách, vyndejte plech s vodou a pečte do zezlátnutí.

Bezlepkové plněné bulky