Vůbec jsem nevěděla, co dnes k obědu. Chtěla jsem něco rychlého, no zas až taková rychlovka to nebyla, ale chuťové buňky to uspokojilo hodně. Základem je těsto na hamburgerové housky s kefírem a uvnitř už se to na vaší fantazii, já tam nacpala vše, čeho jsem se potřebovala v lednici zbavit.
- 1/3 kostičky čerstvého droždí
- 300g mouky Schar mix B
- 100g tanzhongu
- lžíčka soli
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 100ml kefíru
- 150ml vody
- 20ml oleje
- lžíčka sladidla
Nejprve si přípravte tanzhong. Kdo peče více, je lepší udělat do zásoby, uložit do lednice a odebírat. Pokud chcete jen na tyto bulky, smíchejte 35g hladké rýžové mouky a 90ml vody, zahřejte cca na 65 stupňů a za stálého míchání počkejte až se z toho stane hustší kaše. Odstavte a ještě chvíli míchejte. Do testa použijte studené nebo jen lehce vlažné.
Z droždí, 30ml vody, lžičky sladidla a trochy mouky nechte vzejít kvásek
Poté přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které přikryté nechte zdvojnásobit objem.
náplň z mletého masa:
- 250g mletého hovězího masa
- stroužek česneku
- půlka menší cibule nakrájená na drobné kousky
Cibuli orestujte na oleji, přidejte česnek a za chvíli osolené a opepřené mleté maso. Opečte, podlijte trochu vody a krátce poduste.
Opečte na pánvi pokrájenou slaninu.
Nastrouhejte váš oblíbený sýr a připravte vše, čím chcete bulky plnit.
Těsto rozdělte na 100g bochánky, propracujte a vytvořte z nich placku.
Potřete kečupem, do středu dejte sýr, na něho rajče, slaninu, okurek, papričku… zakončete mletým masem, spojte těsto a vytvarujte bulku.
Troubu predehřejte na 220 stupňů, na spodní rošt dejte plech a cca půl litru vody.
Bulky dávejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete vajíčkem, posypte sezamem a nechte cca 20 minut odpočinout.
Vložte do trouby, zhruba po 20 minutách, vyndejte plech s vodou a pečte do zezlátnutí.