Čokoládová kolečka

Letos opět novinka, na kterou jsem narazila na Pinterestu. Musela jsem okamžitě vyzkoušet a převést do bezlepkové podoby. Jsou plněné dvěma druhy krémy – čokoládovým a kokosovým. Krémy nejsou typické máslové, jedna se o ganache z hořké a bílé čokolády. Hlavně krém před použitím neukládejte do lednice, tak jak jsem to udělala já.

Sušenky:

  • 195 g mouky Nutrifree Frolla
  • 30 g kakaa
  • 75 g mletého kokosového cukru
  • 150 g másla
  • 2 žloutky

Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které uložte přes noc do lednice.

Druhý den, vyválejte a vykrajujte kolečka, pečte na 180 stupňů.

Polovinu koleček po vychladnutí potřete bílou čokoládou.

Čokoládový krém:

  • 100 g hořké čokolády
  • 120 g smetany ke šlehání 40%

Smetanu zahřejte, rozpusťte v ní nalámanou čokoládu, rozmíchejte v hladkou hmotu a nechte na chladnějších místě zatuhnout – ne do lednice.

Kokosový krém:

  • 40 g bílé čokolády
  • 50 g smetany ke šlehání 40
  • 50 g kokosové pasty 100%

zahřejte smetanu, rozpusťte v ní čokoládu a rozmíchejte v hladký krém, opět nechte zatuhnout.

Na kolečko nastříkejte po obvodu ztuhlý čokoládový krém, doprostřed naneste kokosový krém a přiklopte kolečkem politým bílou čokoládou.

Bezlepkové cukroví