Včera jsem zadělávala těsta na první vánoční cukroví a je to tu zase. Všude samé zbytky bílků a co s nimi. Letos už byly laskonky, indiáni, kremrole i štafetky, do pusinek se mi nechtělo a vzpomněla jsem si na cukroví, které jsme dělali doma, když jsem byla malá. Můžete použit lískáče tak mandle, výborné je obojí.
forma – srnčí hřbet dlouhý 30 cm
- 3 bílky
- 50g sypkého sladidla
- 70g mouky Nuteifree Per Dolce
- 100g celých ořechů
Bílky vyšlehejte do hustého sněhu, vmíchejte sladidlo, mouku a ořechy.
Vlijte rovnoměrně do formy a pečte cca 30 minut na 170 stupňů.
Po upečení nechte ve formě zchladnout a pomocí nože z formy vyloupněte.
Překryjte utěrkou a nechte do druhého dne.
Poté rozkrájejte na cca 3mm silné pláty a sušte na 110 stupňů asi 30 minut.